Snasahögarna
Start Ekorrpasset Snasahögarna Härjedalen Lunndörren Norska Sylarna Rundhögen Vålådalen Tempeldalen Jämttriangeln

Home

Enafors - Ulvåtjärn.

Det finns en led från Enafors till Ulvåtjärn och vidare mot Sylarna för den som vill ta sig fram till fots. Den börjar vid landsvägsbron över Enan och korsar den enorma Brattmyren innan den börjar klättra upp väster om Silverfallet och Ingolfberget mot passet mellan Stor- och Lillsnasen, Tväråklumparna, Getryggen och Getvalen. Högt däruppe vid norra stranden av Getvaltjärnen finns det pyramidformade Snasahögarnas vindskydd.

Från Snasahögarnas vindskydd går det nedför på skrå mot Ulvåtjärnen. Man kan välja att följa endera sommarleden eller vinterleden. Går man vinterleden får man vara beredd på en ganska omfattande blockpassage några kilometer söder om Getvaltjärnen. Innan Ulvåtjärnen finns det ett numera ett nybyggt vindskydd. Det gamla som stod här, var den äldsta Sylhyddan och den står numera till beskådande på museet Jamtli i Östersund.

Svårigheten att gå här är att passagen över Brattmyren kan vara en blöt upplevelse vid regn sommartid. Men det mesta är spångat och slirar man inte av slipper man plurra. Dock är biten alldeles på slutet närmast Silverfallet utsatt av naturens och oförståndiga vandrares spel och här brukat delar av spången försvinna på en en ganska vattensjuk sträcka. För övrigt förekommer inga vad utan det finns en bro till och med över Ingolfsån från Silverfallet.

Copyright © Trekkingpath.com 2014-05-16